Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Κτηριο γραφείων στην Αmiens


Πράσινο κτίριο γραφείων

Στην γαλλικήAmiens κατασκευάστηκε  κτίριο γραφείων που σχεδιάστηκε από τον Chartier - Corbasson. Έγινε ανάμεσα ι στα ιστορικά κτίρια ένα σύγχρονο κτίριο, που καταλαμβάνεται από το Περιφερειακό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας και είναι καταφυτο.

Tο νέο κτίριο χτίστηκε ως μια επέκταση στο ιστορικό κτήριο του Δημαρχείου. 

Χτισμένο στη δεκαετία του '20  είναι σε ρυθμό Art Nouveau του τελευταίο αιώνα είναι ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, και η ανάπτυξη του ήταν τόσο δύσκολο για τους αρχιτέκτονες,που έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο κτίριο, αλλά ταυτόχρονα να σέβεται την ιστορική γείτονα.

Αποφάσισαν να κατασκευάστει ένα νέο κτίριο, με το δικό του χαρακτήρα και πρωτότυπο, δεν μιμείται το ιστορικό μπλοκ. Βάζουν την πιο σύγχρονη τάση για την κατασκευή των σημερινών φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και το περιβάλλον.









Σε ένα μάλλον καινοτόμο τρόπο  οι σχεδιαστές του γραφείου Chartier - Corbasson αποφάσισε να εντάξουν το νέο κτίριο με το παλαιό - ο σύνδεσμος είναι καλυμμένος με πράσινη βάση.Οι αρχιτέκτονες αναγνωρίζουν ότι μόνο με την κατασκευή νέων μονάδων το καλύτερο τρόπο που ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλον.







πηγη:sztuka-architektury.pl
μεταφραση Κωσταντινος Τάτσης www.topiodomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου