Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Απίθανες «πράσινες» ταράτσες στο Λονδίνο!

 


Μπορεί οι «πράσινες» ταράτσες σε διάφορα αστικά κτίρια να είναι πλέον μια συνηθισμένη εικόνα, καθώς όλο και περισσότεροι επιδιώκουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να πρασινίσουν το «άχαρο» και άχρωμο περιβάλλον πάνω από τον τελευταίο όροφο μιας εταιρείας ή ενός σπιτιού, όμως δεν παύουν ποτέ να αποτελούν ένα ωραίο θέαμα.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Βρετανός φωτογράφος Jason Hawkes έχει βάλει σκοπό της ζωής του τα τελευταία δύο χρόνια να κάνει όσο περισσότερες βόλτες μπορεί με ελικόπτερο, στον ουρανό του Λονδίνου, απαθανατίζοντας τις «πράσινες» ταράτσες της πόλης.
«Όσοι βρίσκονται στο έδαφος είναι πολύ δύσκολο, όπως καταλαβαίνετε, να έχουν μια εικόνα… αφ’ υψηλού. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να θαυμάσουν αυτούς τους πράσινους κήπους που έχουν δημιουργηθεί πάνω από τους τελευταίους ορόφους διάφορων κτιρίων πέρα από τη δική μου συμβολή», λέει ο φωτογράφος.
Μαζί με έναν φίλο του χειριστή ελικοπτέρου, ο Jason Hawkes φωτογραφίζει τις ταράτσες σε μια προσπάθεια να καταδείξει στους Λονδρέζους (και όχι μόνο!) πόσο σημαντικό είναι για το περιβάλλον να δημιουργηθούν όλο και περισσότερες πράσινες «οάσεις» πάνω σε μεγάλα κτίρια. «Ο μόνος τρόπος για να περάσω το μήνυμα αυτό είναι διά της… όρασης», λέει με χιούμορ.









from:perierga.gr

22 Οκτωβρίου 2012

 |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου