Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Με Φυτεμένο Δώμα Η Στέγη Του Κολυμβητηρίου Τούμπας


Με φυτεμένο δώμα η στέγη του Κολυμβητηρίου Τούμπας
“Πράσινο” θα γίνει το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2012 ενέκρινε την πλήρη και ουσιαστική αναβάθμισή του με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και την κατασκευή στεγάστρου.
Αναλυτικότερα, το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου Τούμπας συνολικού προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ θα ξεκινήσει στις αρχές του φθινοπώρου 2012 με κονδύλια του “Πράσινου Ταμείου” του ΥΠΕΚΑ. Για την κατασκευή του, θα προκηρυχτεί δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός άμεσα.
Το έργο αυτό περιλαμβάνει δύο διαμορφωμένους χώρους εκατέρωθεν του κολυμβητηρίου με καθιστικά και παρτέρια, έναν πεζόδρομο νότια του κολυμβητηρίου, διαδρόμους κάθετους προς τον πεζόδρομο, μεγάλους χώρους πρασίνου στην υπόλοιπη επιφάνεια της περιοχής μελέτης, μία ράμπα για την τροφοδοσία του κολυμβητηρίου με πρόσβαση από την οδό Κλεάνθους, την επίστρωση της ράμπας της πεζογέφυρας από την οδό Αδαμίδη, την επίστρωση του πεζοδρομίου περιμετρικά της περιοχής μελέτης και την τοποθέτηση φωτιστικών στον υπαίθριο χώρο προς την οδό Λαμπράκη και στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου.
Το έργο της επιστέγασης του Δημοτικού κολυμβητηρίου Τούμπας, προϋπολογισμού 8.111.573,35 ευρώ θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013″, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το έργο αφορά στην επιστέγαση του υπάρχοντος δημοτικού ανοιχτού κολυμβητηρίου και τη μετατροπή του σε στεγασμένο (“κλειστό”) με παράλληλη δημιουργία φυτεμένου πράσινου δώματος στη στέγη.
“Με τα δύο έργα ολοκληρώνεται ο ευρύτερος σχεδιασμός της περιοχής της πλατείας “Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού”.
Ειδικότερα με το έργο της επιστέγασης του Δημοτικού κολυμβητηρίου Τούμπας καλύπτονται τόσο οι αισθητικές, όσο και οι λειτουργικές απαιτήσεις, σε σχέση με την ένταξη στο περιβάλλον, ενώ είναι περιβαλλοντικά φιλικό, καθώς βελτιώνει τόσο το μικροκλίμα της περιοχής, όσο και τις προδιαγραφές του εσωτερικού χώρου” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.
πηγή: www.greenspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου