Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πρώτο σε βαθμολογία το ερευνητικό πρόγραμμα για τις Πράσινες Ταράτσες

Το πρόγραμμα έχει θέμα: Κατασκευές εγκατάστασης πράσινου σε αστικά κτήρια: αξιολόγηση βιολογικών, κλιματικών, και κοινωνικό- οικονομικών παραμέτρων με προϋπολογισμό 94.000,00 ευρω


Επιστημονικός Υπεύθυνος: Βάρρας Γρηγόριος

Μέλη από το ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: Καρράς Γεώργιος, Τσιρογιάννης Ιωάννης, από το Παν. Θεσσαλίας οι : Κίττας Κωνσταντίνος, Κατσούλας Νικόλαος και ο Μπαρτζάνας Θωμάς, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Διαχείρισης ΑγροΟικοσυστημάτων
Εξωτερικοί συνεργάτες οι Πετρόπουλος Νικόλαος, Τριάντος Σωτήριος, Χιωτέλλη Αικατερίνη, Νικολάου Κωνσταντίνα από το ΤΕΙ Ηπείρου, Λύκας Χρήστοςαπο το Παν Θεσσαλίας, Σάββας Δημήτριος από το ΓΠΑ, Παγκαλου Ελλη, ο Τάτσης Κωνσταντίνος, από την ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ, Τσούτσης Χρήστος Πολ. Μηχανικός.
Το προτεινόμενο ερευνητικό έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σχετικά με το σχεδιασμό, την διαχείριση και τις επιδράσεις πράσινων κατασκευών σε αστικά κτήρια υπό μεσογειακές συνθήκες. Στόχος είναι η αξιολόγηση των επιδράσεων (κοινωνικό-οικονομικές, μικροκλιματικές, ενεργειακές κοκ) από την χρήση φυτεύσεων σε κτήρια και η απόκτηση τεχνογνωσίας σχετικά με το σχεδιασμό, φύτευση και διαχείριση πράσινων κατασκευών.
Στο πλαίσιο αυτό θα καταγραφούν οι κοινωνικό–οικονομικές επιδράσεις και οι προτιμήσεις σχετικά με την εγκατάσταση πράσινου σε κτήρια εντός του αστικού ιστού και θα γίνει καταγραφή φυτών και μεθόδων καλλιεργητικής διαχείρισης που μπορούν να εφαρμοστούν ώστε να εμπλουτιστεί η διαθέσιμη πληροφορία για το σχεδιασμό των ειδικών αυτών έργων.


Περισσότερα εδω

1 σχόλιο: