Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Ολλανδία: Μετέτρεψαν τις στάσεις των λεωφορείων σε κήπους για να βοηθήσουν τις μέλισσες

Η Ουτρέχτη είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, διάσημη για το καμπαναριό «Ντομ» και την καναλώδη δομή της κεντρικής πόλης. Είναι επίσης, το κέντρο του Ολλανδικού σιδηροδρομικού δικτύου και η έδρα των κεντρικών γραφείων των Nederlandse Spoorwegen δηλαδή των Ολλανδικών Σιδηροδρόμων. (Το 1843 άνοιξε ένας σιδηρόδρομος που συνέδεε την Ουτρέχτη με το Άμστερνταμ. Μετά από αυτό, η Ουτρέχτη, κατέστη σταδιακά το κέντρο του Ολλανδικού σιδηροδρομικού δικτύου).
Πρόσφατα, όμως, η Ουτρέχτη ακούστηκε πολύ και για ένα άλλο λόγο. Όπως είδαμε στο ρεπορτάζ του Mayukh Saha, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις τοπικές μέλισσες, οι Αρχές της Ουτρέχτης, κάλυψαν πάνω από 300 από τις στάσεις των δημόσιων λεωφορείων, με φυτά και συγκεκριμένα, με φυτά Sedum. Το sedum είναι αειθαλές φυτό που προτιμά προσήλιες θέσεις φύτευσης και είναι κατάλληλο για εδαφοκάλυψη ενώ παρουσιάζει, έντονο μελισσοκομικό ενδιαφέρον. Το φύλλωμά του είναι γκριζοπράσινο και το άνθος του ροζ σε όρθιες τούφες.
Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι μέλισσες θα αγαπήσουν τα νέα ανθοφόρα φυτά. Εκτός όμως από τις μέλισσες, η προσθήκη φυτών στις στάσεις των λεωφορείων θα συμβάλλει στην παγίδευση της σκόνης που βρίσκεται στον αέρα καθώς και στην αποθήκευση ομβρίων υδάτων.
Εκτός από τα φυτά, οι διαμορφωμένες στάσεις των λεωφορείων διαθέτουν επίσης, ενεργειακά αποδοτικά φώτα LED, καθώς και πάγκους από μπαμπού. Οι στέγες θα φροντίζονται από εργαζόμενους στο Δήμο της Ουτρέχτης και όπως όλα δείχνουν, η πόλη είναι αποφασισμένη να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα της και να κρατήσει μια πολύ πιο φιλική στάση προς τη φύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου