Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

H πρώτη πόλη δάσος στην Κίνα .Σχεδιασμένη στην Ιταλία

         
                Για πρώτη φορά στην Κίνα και στον κόσμο, μια νέα πόλη εντελως ιδιαίτερη σε σχέση με τον  αστικό σχεδιασμό. Το  ρυθμιστικό σχέδιο πραγματοποιήθηκε από το γραφείο αρχιτεκτόνων  Stefano Boeri Architetti για μια πόλη που καταπολεμά τη ρύπανση του αέρα. 

o Stefano Boeri στο κάθετο δάσος στο Μιλάνο

Το Forest City, που ανατέθηκε από τον Δήμο  του Liuzhou, θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020,  όπου θα υπάρχουν γραφεία, σπίτια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σχολεία,  και καλύπτεται εξ ολοκλήρου με τα δέντρα και τα φυτά. Μόλις ολοκληρωθεί, η νέα πόλη 30.000 κατοίκων, θα είναι σε θέση να απορροφήσει κάθε χρόνο περίπου 10.000 τόνους CO2 και 57 τόνους σωματιδίων και παράγει περίπου 900 τόνους οξυγόνου.


        Το Liuzhou Forest City θα κατασκευαστεί βόρεια της Liuzhou (στο νότο της ορεινής επαρχίας Guangxi),σε  μια έκταση περίπου 175 στρεμμάτων κατά μήκος του ποταμού Liujiang. Η νέα πράσινη πόλη,  θα είναι  εντελώς ενσύρματη, θα πρέπει να συνδεθεί με την πόλη της Liuzhou από μια γρήγορη γραμμή του τρένου, θα  χρησιμοποιούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μηχανές  και θα σχεδιαστεί για να έχει σημαντική οικιστική ζώνη, εμπορικές δραστηριότητες απαραίτητες υποδομές καθώς και δύο σχολεία και ένα  νοσοκομείο. 

           Το Liuzhou Forest City θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πλήρως αυτάρκη αστικού οικισμού από την ενεργειακή άποψη, από τη γεωθερμική ενέργεια για τον κλιματισμό του εσωτερικού και από την ευρεία χρήση των ηλιακών συλλεκτών στις στέγες για την υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
            Αλλά η μεγάλη είδηση του έργου από τον Stefano Boeri Αρχιτέκτονες είναι η παρουσία των φυτών και των δέντρων  σε όλα τα κτιρία ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον προορισμό τους. Συνολικά  το Liuzhou Forest City θα χει 40.000 δέντρα και περίπου 1 εκατομμύριο φυτά πάνω από 100 είδη, ενδιαιτήματα για τα πουλιά, έντομα και μικρά ζώα που κατοικούν στην περιοχή του Liuzhou.


Architects: Stefano Boeri Architetti Milan/Shanghai
Partners: Stefano Boeri, Yibo Xu
Project leader: Pietro Chiodi
Team architects: Julia Gocalek, Yinxin Bao, Shilong Tan with Giulia Chiatante Cooperative Design institute in China: Shanghai Tongyan Architectural and Planning Design

 Πηγές: dezeen , il messagero

Κείμενο
Τατσης Κωνσταντίνος
Γεωπόνος ειδικός στα φυτεμένα δώματα
ktatsis@topiodomi.gr




ΑΝΑΛΟΓΑ  ΑΡΘΡΑ:

Ο πρώτος κάθετος κήπος του κόσμου στο Μιλάνο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου