Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Νεο βιβλίο για τα φυτεμένα δώματα και τοίχους



Συγγραφείς οι Νιqel Dunnet kai Noel Kingbury
Μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, θα είστε σε θέση να πείσεte έναν πιθανό πελάτη σχετικά με τα οικονομικά οφέλη από την κατασκευή πράσινης στέγης. Θα αποκτήσει μια βαθύτερη κατανόηση της σημασίας της ζωής στις στέγες  και φυτεμένους τοιχουςαπό πλευρας βιοποικιλότητας και της αειφορίας των πόλεων.
Το βιβλίο είναι όσο το δυνατόν πληρέστερο, με  πληροφοριες που συλλέγονται σε  πάνω από 300 σελίδες,  και είναι απλά εκπληκτικη ποσότητα των γνωσεων!  Την ίδια στιγμή, δεν διαβάζεται σαν ένα βαρετό βιβλίο αλλά αντιθέτως, είναι καλά γραμμένο, ζωντανό και κατατοπιστική.  Το περιεχόμενο συνοδεύεται με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες. Πολλά από τα προβλήματα  παρουσιάζονται με σαφή διαγράμματα και πίνακες, και οι μελέτες πραγματικών περιπτώσεων είναι ένα επιπλέον πλεονέκτιμά. Περιέχει επίσης πολλές πρακτικές πληροφορίες,  οι κατάλογοι των δοκιμασμένων φυτών για στέγες και τοίχους, και την εκτεταμένη βιβλιογραφία.
 Περιέχει:
  • Μια άριστη εισαγωγή στην ιδέα των πράσινων στεγών και φυτεμένους τοιχους
  • Ένας τέλειος οδηγός για τις κατασκευαστικές πρακτικές
  • Μια εξήγηση για τη γένεση του κινήματος των πράσινων στεγών και τοίχων
  • Άφθονες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή
Φύτευση Πράσινες στέγες και Ζώντας Τείχη | Photo credit | Marta Ratajszczak

«Φύτευση Πράσινες στέγες και Ζώντας Τείχη», από τον Nigel Dunnett και Noël Kingsbury, είναι ένα must-have στην συλλογή βιβλίων κάθε αρχιτέκτονα τοπίου και αφετηρία για μια εις βάθος μελέτες σχετικά με τις πράσινες στέγες και προσόψεις σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου