Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Ένα ολόκληρο χωράφι σε ταράτσα του Μπρούκλιν


Φρούτα και λαχανικά ανθίζουν στην καρδιά της πόλης 
αστική γεωργία όπως ονομάζεται, αναπτύσσεται ταχύτατα σε ολοένα και περισσότερες πόλεις τους κόσμου. Δεν πρόκειται μόνο για πράσινα μπαλκόνια, αλλά για πράσινα λεωφορεία με ένα κήπο στην οροφή τους, κάθετους κήπους σε κτίρια της πόλης, καθώς και κινούμενους κήπους πάνω σε ποδήλατα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και μια φάρμα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου οι δημιουργοί της καλλιεργούν λαχανικά και βότανα στην ταράτσα ενός κτιρίου. Η περίφημη Brooklyn Grange Farm αποτελεί καινοτομία για την περιοχή, ενώ κάνει παράλληλα πολύ υπερήφανους τους δημιουργούς της.
«Μεταφέρουμε χώμα στην ταράτσα, εμπλουτίζουμε με συστατικά και κατόπιν φυτεύουμε τους σπόρους που θέλουμε και καλλιεργούμε τα φυτά. Η παραγωγή μας είναι ικανοποιητική και έχουμε πολλούς πελάτες, τόσο αγοραστές των προϊόντων όσο και καταναλωτές στο μίνι εστιατόριο που έχουμε δημιουργήσει δίπλα», αναφέρουν οι πρωτεργάτες της δράσης αυτής που δεν είναι απλά ένα αγρόκτημα αλλά ένα ολοένα και αυξανόμενο σε μέλη κίνημα.


Φρέσκα, βιολογικά προϊόντα σε ένα χωράφι πάνω στην ταράτσα που στρώνει στη συνέχεια τραπέζια και μαγειρεύει λαχταριστά πιάτα με ολόφρεσκα υλικά!


Πηγή: Ένα ολόκληρο χωράφι σε ταράτσα του Μπρούκλιν – Φρούτα και λαχανικά ανθίζουν στην καρδιά της πόλης [εικόνες] 

πηγη:| iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου