Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η πρώτη πράσινη στέγη σε λεωφορείο

Πραγματικότητα αναμένεται να γίνουν σύντομα οι«πράσινες στέγες» στα λεωφορεία.
Ήδη πρώτη «πράσινη στέγη» εγκαταστάθηκε σε λεωφορείο που μεταφέρει τουρίστες προς και από ένα κάμπινγκ στην πόλη Τζιρόνα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας.
Το σύστημα ονομάζεται «Phyto Kinetic» και είναι δημιούργημα του Ισπανού αρχιτέκτονα τοπίου Marc Granen.
Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ελαφρύ υδροπονικό αφρό πάχους επτά εκατοστών, ο οποίος είναι πολύ πιο ελαφρύς από το χώμα και μειώνει σημαντικά το συνολικό βάρος στη στέγη.
Σε ό,τι αφορά το πότισμα των φυτών, μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν τα απόνερα από το κλιματιστικό, όταν αυτό είναι σε λειτουργία.
Σε αυτή τη φάση ο Ισπανός σχεδιαστής αναζητά χορηγούς και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με μια εταιρεία αυτοκινήτων που εξετάζει το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση «πράσινων στεγών» σε έναν στόλο λεωφορείων στηνΒαρκελώνη.
Ο Granen ελπίζει ότι μια μέρα κάθε λεωφορειακή γραμμή στην πόλη θα καλλιεργεί τα δικά της αρωματικά βότανα και καλλωπιστικά φυτά.
Πέρα από τους «φορητούς» πνεύμονες πρασίνου που θα δροσίσουν τα αστικά κέντρα, ο Ισπανός σχεδιαστής πιστεύει ότι το σύστημα που ανέπτυξε θα φέρει τους κατοίκους των πόλεων κοντά στη φύση.
econews
 αναλογα αρθρα:

H Νέα Υόρκη αποκτά Λεωφορεία με φυτεμένες στέγες!!

Όταν το φυτεμένο γίνεται τέχνη......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου