Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Σουηδία: ο πρώτος ουρανοξύστης στον κόσμο για κάθετη καλλιέργειαΟ παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, και 80 τοις εκατό του συνόλου των εκτάσεων που είναι κατάλληλες για τη φυτική παραγωγή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Έχετε αναρωτηθεί πως σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μοιάσει με την πόλη του μέλλοντος. Τότε η τεχνολογία  θα δίνει λύσεις για επιβίωση του πληθυσμού και τα αγροκτηματα θα σκαρφαλώνουν όλο και ψηλότερα.
Στο Linköping, στα νότια της Σουηδίας, κάποιος είχε μια μεγάλη ιδέα: την οικοδόμηση ενός θερμοκηπίου-ουρανοξύστη στο κέντρο της πόλης, όπου αναπτύσσονται τα λαχανικά για τους πολίτες. Η κατασκευή ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και θα είναι το πρώτο μεγάλο θερμοκηπίο για  αστικές καλλιέργειες στον κόσμο.
Η κατασκευή θα είναι με έξυπνες σύγχρονες τεχνολογίες εκμεταλλευόμενη την περίσσεια CO2 από κοντινές βιομηχανίες. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα παράγει φτηνότερα τρόφιμα αφού θα μηδενιστεί το κόστος μεταφοράς από άλλες περιοχές του πλανήτη. Η κατασκευή θα διαρκέσει δεκαέξι μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου