Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αξιόπιστες λύσεις στα πράσινα δώματα

Οι ταρατσοκηποι έχουν σημαντικά οικολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα και είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αιχμής για την βιώσιμη Αρχιτεκτονική.

Υπάρχουν δοκιμασμένες τεχνικές λύσεις  και εμπειρία για να γίνουν φυτεύσεις σε όλων των τύπων τις στέγες κεκλιμένες, επίπεδες, σε συνδυασμό με όλων των ειδών τις κατασκευές,  όπως δάπεδα, δρόμους, φωτοβολταικά. Όλα τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν έντεχνα μειώνοντας τις απώλειες από θερμικές γέφυρες που τυχόν θα πραγματοποιηθούν.

Οι δυνατότητες  κατασκευής που έχουμε είναι απεριόριστες. Η σημασία στο δώμα είναι όλα αυτά να αποστραγγίζουν ενιαία ώστε να μεγιστοποιούνται τα πλεονεκτήματα όπως  η οικονομία στο νερό με κατακράτηση του νερού της βροχής από 50% έως και 90% και άρδευσης με αυτό των φυτών και βελτίωση του μικροκλίματος.  Όσο μεγαλύτερη είναι η φυλλική επιφάνεια (LIFO) τόσο αυξάνεται και η απόδοση σε θερμομόνωση και σε δέσμευση ρύπων  και αιωρούμενων σωματιδίων (fine dust) από την ατμόσφαιρα.

Οι λύσεις αυτές εξασφαλίζονται με την χρήση αξιόπιστης υγρομόνωσης, ενός ενιαίου συστήματος πράσινου δώματος  ώστε να υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των ξεχωριστών τμημάτων του. Το ποιο σημαντικό κριτήριο είναι η ποιότητα των προϊόντων και η διασφάλιση αυτή γίνεται μετά από δοκιμές και εγκρίσεις από διαπιστευμένα εργαστήρια και  ερευνητικά ιδρύματα.

3 σχόλια:

  1. θα είναι δυνατή εμπειρία να είσαι στο σεμινάριο.. κρίμα που δεν πρόλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο ΑΛΕΧ...ΚΑλες οιιδεες και τα ονειρα .Χρειαζεται και πιεση για την πραγματοποιηση .Θα υπαρξει -ελπιζω -συντομα προγραμμα για πρασινα δωματα σε δημοσια κτηρια .Νομιζω οτι πρεπει να το ξαναπροτεινεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή