Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Αυτό το φουτουριστικό συγκρότημα στο Κάιρο θα διαθέτει εσωτερικές «μεγα-δέντρα» και 1.000 πολυτελή διαμερίσματα


 Η ΠΥΛΗ 

Αυτό το φουτουριστικό συγκρότημα στο Κάιρο θα διαθέτει εσωτερικές «μεγα-δέντρα» και 1.000 πολυτελή διαμερίσματα


 Δημιουργείται  λοιπόν ένα συγκρότημα μικτής χρήσης στο Κάιρο της Αιγύπτου. Vincent Callebaut Αρχιτεκτονικό γραφείο


Ένα συγκρότημα διαμερισμάτων,  καταστημάτων λιανικής πώλησης και γραφείων με πλούσια βλάστηση κατασκευάζεται  πλέον στο Κάιρο της Αιγύπτου.


Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο  Vincent Callebaut, το συγκρότημα θα διαθέτει εννέα κυλινδρικές κατασκευές που καλύπτονται από φυτά, τα οποία οι σχεδιαστές αποκαλούν «μεγα-δέντρα».

Η κατασκευή ξεκίνησε το 2014 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2019, δήλωσε ο Callebaut στο Business Insider.

Το φουτουριστικό συγκρότημα,  ονομάζεται Η Πύλη.
Η Πύλη, ένα συγκρότημα 4,8 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, χτίζεται στην περιοχή Χεϊόπολις του Καΐρου.Το έργο ανατέθηκε από τον τοπικό κατασκευαστή Abraj Misr.
Οκτώ κτίρια θα σχηματίζουν το συγκρότημα. Οι τελευταίοι όροφοι συνδέονται με γέφυρες πεζών και θα έχουν παιδικές χαρές και  μικρούς κήπους όπου καλλιεργούνται φρούτα και λαχανικά.
Θα υπάρχει επίσης μια πισίνα υπερχείλισης.


Η Πύλη θα περιλαμβάνει τρεις ορόφους γραφείων ...


και ένα τριώροφο εμπορικό κέντρο με τέσσερα υπόγεια επίπεδα στάθμευσης ...
... και 1.000 "έξυπνα" διαμερίσματα. Κάθε κατοικία θα είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες κίνησης που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία και το φωτισμό όταν οι κάτοικοι είναι στο σπίτι.

Το εσωτερικό θα περιλαμβάνει εννέα "μεγα-δέντρα": κυλινδρικούς τοίχους-κολώνες  που θα βοηθήσουν στην παροχή φυσικού αερισμού και θα καταναλώνουν διοξείδιο του άνθρακα. Τα κτίρια θα εκμεταλεύονται  τον ήλιο και τον άνεμο.

Τα άλλα έργα του Callebaut περιλαμβάνουν  ένα masterplan  για την ανακαίνιση μιας βιομηχανικής ζώνης στις Βρυξέλλες, Βέλγιο προσθέτοντας  πολυτελείς κατοικίες, εστιατόρια, καταστήματα, χώρους γραφείων και θερμοκήπια. Η επιχείρησή του  υπέβαλε  το σχέδιο στην τοπική κυβέρνηση για αναθεώρηση τον Φεβρουάριο.
Μελέτούν   επίσης το  τερματικό σταθμό πορθμείωνστη Σεούλ της Κορέας. Τα σχέδια για τη δομή αυτή, τα οποία δοθηκαν τον Ιούνιο, απαιτούν επίσης να καλυφθούν  όλα με φυτά. 

"Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την οικολογική βιώσιμη αρχιτεκτονική για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη για τη διατήρηση μιας φιλικής προς το περιβάλλον Γης για την επόμενη γενιά μας", δήλωσε ο Callebaut.This futuristic complex in Cairo will feature indoor 'mega-trees' and 1,000 luxury apartments


 πηγή: http://www.businessinsider.com/green-apartment-complex-the-gate-vincent-callebaut-architectures-plans-2017-11


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου