Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Οι όροι συντήρησης πράσινου τοίχου

Οι όροι  συντήρησης πράσινου τοίχου

         Οι πράσινοι τοίχοι- ή ζωντανοί τοίχοι, κατακόρυφοι κήποι, ecowalls ή ζωντανούς τοίχους  απαιτούν πολύ προσεκτική διαχείριση.
       Σύμφωνα με την εταιρεία Τοπιοδομή , η οποία ειδικεύεται στην τοποθέτηση πράσινων τοίχων και φυτεμένων δωμάτων , οι πράσινοι τοίχοι είναι πάνελ φυτών που αναπτύσσονται κάθετα χρησιμοποιώντας υδροπονία. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε ελεύθερες κατασκευές ή να συνδεθούν στους τοίχους.
        Ενώ η ιδέα ενός πράσινου τοίχου μπορεί να είναι ελκυστική για τους πελάτες στην αρχή, να έχετε κατά νου ότι έρχονται έπειτα να διαχειριστούν σειρά δυσκολιών. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις προκλήσεις που σχετίζονται με το σχεδιασμό, τη συντήρηση και τη δημιουργία πράσινων τοίχων.

Οφέλη από ένα πράσινο τοίχο

    Οι πράσινοι τοίχοι είναι όμορφοι για να τους απολαμβάνεις, είναι επωφελείς για το περιβάλλον και την προσωπική υγεία του πελάτη. Είτε οι τοίχοι είναι σε εξωτερικούς χώρους είτε σε εσωτερικούς χώρους, οι χρήστες μπορούν ακόμα να επωφεληθούν από όλα αυτά που οι  τοίχοι προσφέρουν.
       Σύμφωνα με την Τοπιοδομή, μελέτες έχουν δείξει ότι οι πράσινοι τοίχοι μπορούν να αυξήσουν τις τιμές των ακινήτων ενός εμπορικού κτηρίου έως και 20% και μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα και στην απορρόφηση των ρύπων από το περιβάλλον.
      Τα φυτά φιλτράρουν φυσικά τον αέρα γύρω μας, επομένως η ποιότητα του αέρα του γραφείου ή του τοπίου του πελάτη σας είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθεί. Αυτό είναι καλό για τους χρήστες που ενδιαφέρονται να προσθέσουν ένα πράσινο τείχος στο εξωτερικό του κτιρίου ή του σπιτιού τους.
        Όχι μόνο το πρόσθετο φύλλωμα θα φέρει μια νέα ματιά στη δομή, θα βοηθήσει επίσης να προστατεύσει το εξωτερικό του κτιρίου, όταν βεβαία μιλάμε για φυτεμένο τοίχο σε εξωτερικό χώρο. Τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των τοίχων ενός κτιρίου από το έντονο φως του ήλιου, τις έντονες βροχές, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου μπορούν να βλάψουν τη δομή των οικοδομικών υλικών.
       Οι πράσινοι τοίχοι μπορούν επίσης να βοηθήσουν
Κατασκευή Πράσινου Τοίχου στην ABBVIE(TOΠIODOMH)                                                        .
στη μείωση του κόστους ενέργειας όταν προστεθούν σε ένα κτίριο, επειδή είναι σε θέση να ρυθμίζουν την εσωτερική θερμοκρασία του κτιρίου όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. 
Αν το πράσινο τοίχωμα είναι εγκατεστημένο σε εσωτερικό χώρο, μπορεί επίσης να συμβάλει στη ρύθμιση των επιπέδων υγρασίας.
        Οι πράσινοι τοίχοι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της ηχορύπανσης. Τα φύλλα έχουν φυσική ικανότητα να απορροφούν τους ήχους και αυτή η δυνατότητα μπορεί να βοηθήσει να μειώσουν τους υπερβολικούς θορύβους και τους ήχους στο χώρο εργασίας ή σε περιοχές που είναι πολυσύχναστες. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο χαλαρωτικού περιβάλλοντος στο χώρο του γραφείου ή του σπιτιού και μπορεί να συμβάλει στη μείωση του θορύβου για τους χρήστες που ζουν σε πολυσύχναστες περιοχές.
       Η καλή αισθητική, όπως γνωρίζετε καλά, μπορεί επίσης να ενισχύσει τις αξίες των ακινήτων. Άλλος ένας λόγος είναι το ενεργειακό άρα και οικονομικό όφελος Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλος  λόγος πώλησης σε πελάτες που κατέχουν δική τους επιχείρηση ή για όσους απλώς θέλουν να αυξήσουν την αξία του σπιτιού τους.

Σχεδιασμός πράσινου τοίχου  

      Οι πράσινοι τοίχοι είναι πολύ ψηλά  στη δημοτικότητα των πελατών στη βιομηχανία σχεδιασμού τοπίου , και είναι ασφαλείς να εγκατασταθούν σε σχεδόν οποιαδήποτε δομή, έξω ή σε εσωτερικούς χώρους. Είναι μια καλή λύση για να δημιουργήσουμε  ένα επίκεντρο σε ένα χώρο  σε τοπία και συμβάλλουν επίσης στη δημιουργία ενός καλού, φιλόξενου περιβάλλοντος.
Κάθε πράσινο τοίχο θα είναι διαφορετικό ανάλογα με τον πελάτη σας, έτσι ώστε να είστε ευέλικτοι και να έχετε μερικές επιλογές σχεδιασμού και τύπων φυτών επάνω στο μανίκι σας όταν κάνετε ιδέες. Να θυμάστε ότι διαφορετικά σχέδια και φυτά θα χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς και εσωτερικούς πράσινους τοίχους επίσης.
      "Τα φυτά για το εξωτερικό επιλέγονται με βάση την κλιματική ζώνη, καθώς είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα σωστά φυτά στις σωστές ζώνες", ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τάτσης ,γεωπόνος στην Τοπιοδομή "Επιλέγονται  πχ και τα φυτά που θα επιβιώσουν σε μια ζώνη υψηλότερη από το κλίμα της τοποθεσίας. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στη Αθήνα, επιλέγουμε φυτά που θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε βορειότερα κλίμα όπως στην Κηφισιά. Ως εκ τούτου,  ​​θα έχουμε ανθεκτικότερα  είδη φυτών και έτσι μια ευρύτερη επιλογή φυτών  θα είναι διαθέσιμη για χρήση. Τα  φυτά εσωτερικού χώρου είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς τοίχους. Τα  φυτά αυτά είναι συνήθως τροπικά φυτά από το νότιο ημισφαίριο που βρίσκονται στο υπόροφο .δασών για αυτό αντέχουν και στην σκιά ή ημισκιά  "
Συνολικά, υπάρχουν 4 τύποι επιλογών πράσινου τοίχου: 

  • σύστημα πάνελ(με ελεύθερη τοποθέτηση), 
  • σύστημα δισκίων 
  • τοίχοι ανεξάρτητης κατασκευής.(πινάκων)
  • Τοίχοι γεωυφασματων
Οι τοίχοι με ελεύθερη τοποθέτηση χρησιμοποιούνται ευρύτερα σε εσωτερικούς χώρους και μπορούν εύκολα να αλλάξουν, είτε αυτό γίνεται με τη μετεγκατάσταση του τοίχου είτε με την αλλαγή των φυτών που βρίσκονται πάνω σε αυτό.
Τα συστήματα δίσκιων-θηκών  είναι επίσης δημοφιλή σε εσωτερικούς χώρους. Με αυτό το είδος πράσινου τοίχου, τα φυτά προ-καλλιεργούνται και εισάγονται στον τοίχο. Αυτό μπορεί να προσφέρει έναν καλό βαθμό ευελιξίας που θα επιτρέψει την κάλυψη περισσότερης επιφάνειας ή μπορεί να σχεδιαστεί ως ζωντανή τέχνη.
Τα συστήματα πινάκων έχουν τα φυτά που προ-καλλιεργούνται στα πλαίσια. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους και συνήθως λειτουργούν καλά στα περισσότερα κλίματα.

Οι Τοίχοι γεωυφασμάτων είναι επίσης δημοφιλή σε εσωτερικούς χώρους και είναι αρκετά δυσκολότερο στην κατασκευή αλλά είναι οικονομικότεροι ενώ έχουν ευελιξία στον  χώρο που δεν έχουν τόση τα άλλα συστήματα 
       Όταν μιλάτε για την τιμή, είναι δύσκολο να δώσουμε  μια εκτίμηση  επειδή η τιμή θα εξαρτηθεί από το είδος των φυτών που επιθυμεί ο πελάτης  και τι είδους πράσινο τείχος θέλει.
Κατασκευή Πράσινου Τοίχου σε γραφείο εταιρείας (κατασκευή ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ)

 Συντήρηση Πράσινου τοίχου

     Οι πράσινοι τοίχοι ενδέχεται να απαιτούν λίγο περισσότερη φροντίδα και προσοχή από άλλες εργασίες Πρασίνου, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας αποτρέψει από το να τους αναλάβουμε ως έργο.
    "Για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του τοίχου, η  συντήρηση του τοίχου είναι κρίσιμη", λέει ο Νικόλαος Μπαρμπής Γεωπόνος που έχει κατασκευάσει αρκετούς πράσινους τοίχους  "Οι περισσότερες εταιρείες επιμένουν σε μια υποχρεωτική εγγύηση ενός έτους με τους πράσινους τοίχους τους ... Βεβαιώνουμε ότι ο τοίχος είναι σωστά τοποθετημένος και στη συνέχεια συντηρείται σωστά για τον πρώτο χρόνο ... Αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για τους πράσινους τοίχους, ειδικά τους πρώτους μήνες. Είναι απαραίτητο να ελέγχουμε την άρδευση την λίπανση  και το χρονοδιάγραμμα εργασιών  σωστά. Προφανώς απαιτείται εξειδικευμενο συνεργείο,"
Κατασκευή Πράσινου Τοίχου στο ΤΕΙ Ηπείρου(ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ)

         Πολλοί πράσινοι τοίχοι σχεδιάζονται με συστήματα στάγδην άρδευσης. Αυτά μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη χρήση του νερού και μπορούν επίσης να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που διαχειρίζεται το χρόνο που τρέχει το νερό, το οποίο τελικά είναι οικονομική λύση για τους λογαριασμούς νερού. Είναι πολύ καλός συνδυασμός με ένα σύστημα υδρολίπανσης ωσυε και η λίπανση να είναι ελεγχόμενη.
   Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι είναι τα συστήματα ανακύκλωσης νερού επειδή επαναχρησιμοποιούν το νερό και αντλούν το νερό από κάτω προς τα πάνω,. Η δεξαμενή αναπληρώνεται αυτόματα για τις απώλειες εξάτμισης.
Η άρδευση και η λίπανση-πάντα με οργανικά λιπάσματα- είναι τα κυρίαρχα στην ορθη διατήρηση  του φυτεμένου τοίχου και απαιτούν καλή οργάνωση και γνώση 
       Για όσους δεν έχουν την επιλογή χώρου για δεξαμενές, η άμεση άρδευση είναι επίσης μια καλή επιλογή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου