Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΠΥΡΓΟΣ .....................ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Sou Fujimoto μπορεί να υπερηφανεύεται για τον «καταπράσινο» πύργο που θα κοσμεί σε λίγο καιρό το κέντρο της πόλης της Ταϊβάν.details-images
Με την ονομασία «21st Century Oasis», ο πύργος φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μοντέλο της πράσινης αρχιτεκτονικής για τις μελλοντικές γενιές αλλά και να ενσαρκώσει το πνεύμα του 21ου αιώνα για την Ταϊβάν, όπως ακριβώς συνέβει με τον Πύργο του Άιφελ για τον 20ό αιώνα στο Παρίσι.
Ο πύργος θα υψωθεί πάνω από την πόλη, στο νότιο άκρο του προαστίου Taichung Park, στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου. Το έργο αποτελείται από δύο κύρια στοιχεία: Το μεγάλο διαφανές πλαίσιο που περιβάλλει τον πύργο και την «καταπράσινη» στέγη. Εμπνευσμένος από το παραδοσιακό δέντρο Banyan, το εν λόγω πλαίσιο λειτουργεί ως σκίαστρο, ενώ το roof-garden αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την ομορφιά της φύσης.
Η κατασκευή του πύργου θα είναι εξ ολοκλήρου μεταλλική, ενώ για τη λειτουργία του θα εκμεταλλεύεται όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και ανεμογεννήτριες, σύστημα συλλογής των ομβρίων υδάτων και ηλιακά πάνελ συνθέτουν την «καταπράσινη» φιλοσοφία της δημιουργίας του.
Η διαφάνεια του πύργου έχει έναν βασικό σκοπό: Ο αέρας να λειτουργεί όπως ακριβώς το φως, εισχωρώντας απρόσκοπτα στο εσωτερικό του από όλες τις πλευρές. Ο κήπος στον τελευταίο όροφο του κτιρίου αναμένεται να γεμίσει με όλων των ειδών τα φυτά, προεκτείνοντας ουσιαστικά την πράσινη ζώνη της ευρύτερης περιοχής.

Η ομάδα του Gardenmagazine
Πηγή : http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου