Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Σεμινάριο - Workshop : Σχεδιασμός, Εγκατάσταση και Συντήρηση Φυτεμένων Δωμάτων


Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών & Επιχειρήσεων Πρασίνου (Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.)  σε συνέχεια των  δράσεών της, διοργανώνει   Εξειδικευμένα Σεμινάρια - Εργαστήρια (Workshops) τα οποία  απευθύνονται σε  Γεωτεχνικούς που ασχολούνται με το χώρο του  πρασίνου και του περιβάλλοντος.
            Σκοπός των  Εξειδικευμένων Σεμιναρίων - Εργαστηρίων (Workshops) είναι η θεωρητική κατάρτιση των συμμετεχόντων αλλά και η πρακτική εξάσκηση  στο συγκεκριμένο αντικείμενο, που με τη βοήθεια έμπειρων συναδέλφων μας, θα εκπονήσουν  ολοκληρωμένες προτάσεις για  συγκεκριμένους χώρους.
            Σε συνέχεια του πρώτου επιτυχημένου Σεμιναρίου – Workshop προχωρά στη διοργάνωση του 2ου  Εξειδικευμένου Σεμιναρίου - Εργαστήριου (Workshop) με θέμα το σχεδιασμό και την κατασκευή φυτεμένων δωμάτων. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν 20 άτομα που θα παρακολουθήσουν καταρχήν το θεωρητικό μέρος, στο οποίο θα διδάξουν γεωτεχνικοί μελετητές, κατασκευαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί.
            Οι ενότητες που θα παρουσιαστούν ενδεικτικά είναι :
·       Πλεονεκτήματα φυτεμένων δωμάτων - Ιστορικά στοιχεία - Δυνατότητες ανάπτυξής τους στον ελλαδικό χώρο- Είδη φυτεμένων δωμάτων
·       Ενεργειακή συμπεριφορά κτηρίου και δομικά στοιχεία του δώματος
·       Στατική επάρκεια κτηρίου
·       Προδιαγραφές υλικών και εργασιών - Ανάλυση υλικών
·       Παρουσίαση εταιριών εμπορίας υλικών φυτεμένων δωμάτων
·       Κατάλληλο φυτικό υλικό
·       Άρδευση
·       Σχεδιασμός
·       Συντήρηση
·       Κατασκευή-Κόστος
·       Ερωτήσεις – απορίες
·       Επισκέψεις σε δώματα

            Παράλληλα με το θεωρητικό μέρος, στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης, οι  εκπαιδευόμενοι θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες των πέντε ατόμων με στόχο να  μελετήσουν το δώμα ενός κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, μελετητικά γραφεία, να δουλέψουν μέσα σε αυτά και με τη βοήθεια και καθοδήγηση έμπειρων συναδέλφων να ετοιμάσουν την πρότασή τους. Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν κατασκευασμένα φυτεμένα δώματα.
            Στο τέλος του σεμιναρίου, θα γίνει  παρουσίαση όλων των μελετών σε εκδήλωση που θα μπορούν να παραβρεθούν πολίτες, χρήστες του κτηρίου, δημοτικοί άρχοντες.
            Ο χώρος διεξαγωγής των Εξειδικευμένων Σεμιναρίων είναι η αίθουσα συνεδριάσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.,  στην Αθήνα (Διδότου 26, 4ος όροφος). Η ημερομηνία έναρξης του Workshop είναι η Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013. Οι εισηγήσεις θα γίνονται  Δευτέρα και Τετάρτη απογευματινές ώρες και Σάββατο πρωί.
            Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες.


            Η συμμετοχή στα Εξειδικευμένα Σεμινάρια - Εργαστήρια (Workshops) θα έχει κόστος 150 ευρώ, ενώ για τα μέλη της ένωσής μας, άνεργους και φοιτητές 100 ευρώ. ‘Όποιος επιθυμεί να  συμμετέχει σε αυτά θα πρέπει να  αποστείλει συμπληρωμένη την σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο e-mail της Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. info@peegep.gr  μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα έως και την  Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου