Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Κήπος με θέα


Κεραίες. Κεραίες δορυφορικές, κεραίες τηλεόρασης, μπουγάδες απλωμένες, ηλιακοί θερμοσίφωνες… το μάτι χάνεται και να παραδίπλα μια συστάδα πρασίνου..και να απέναντι το κόσμημα της πόλης μας. Η Ακρόπολη. Πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την καυτή γκρίζα ταράτσα και να αναδείξεις το όμορφο; Πως μπορεί μια παρέα να είναι εκεί να διασκεδάζει, να ξεχαστεί βλέποντας πράσινο, ουρανό, ορίζοντα και ωραία θέα;
          Η προσπάθεια θα γίνει με πολλούς τρόπους, διατηρούμε τα ωραία στοιχεία , τις όμορφές οπτικές προς τον Αρδητό  το Α’ Νεκροταφείο που από εδώ φαντάζει παράδεισος και προς την Ακρόπολη. Τις υπόλοιπες οπτικές τις κλείνουμε με φυτά, καφασωτά με αναρριχητικά, με έντονα χρώματα σε καμινάδες και άλλα στοιχεία του δώματος. Για λόγους οικονομίας  τον μεγάλο όγκο του δαπέδου θα το διατηρήσουμε ως έχει αλλά μία πέργολα θα δροσίσει αρκετά το δώμα. Υγρομόνωση  θα τοποθετηθεί για ασφάλεια με αντιριζικό ασφαλτόπανο. Βαφή σε όλα τα κάγκελα και τοίχους για διάρκεια στο χρόνο και αλλαγή στο φόντο.
Η ταράτσα αλλάζει όψη!! Η περίμετρος ομόρφυνε ακόμα και τώρα που τα φυτά είναι νεαρά και μικρά. Το παρτέρι που δημιουργήσαμε είναι ένα με πλάτος εκτός από δύο σημεία που φτάνει τα δυόμιση μέτρα.  Στα καφασωτά δέθηκαν αιγοκλήματα, ρυγχόσπερμα και γιασεμί ενώ στο εδαφικό υπόστρωμα πλήθος αρωματικά φυτά της ελληνικής φύσης. Το πράσινο δώμα έχει κατασκευαστεί με σύστημα Zinco εκτατικού τύπου, βάση των προδιαγραφών της ΠΕΕΓΕΠ και FLL 2007. Έχει βάθος 12 εκατοστά και βάρος λίγο πάνω από τα ενενήντα κιλά κορεσμένο με νερό ανά τετραγωνικό μέτρο κατασκευής.


Πλέον στο δώμα κυριαρχούν αρώματα ρίγανης θυμαριού, μυρτιάς και λεβάντας, το θρόισμα των φύλλων, τα χρώματα των λουλουδιών, της πικροδάφνης, δεντρολίβανου και της λαντάνας, Όλες οι αισθήσεις σε χορό…. Η θέα στην Ακρόπολη  κυρίαρχη.
Χρόνος κατασκευής:                4 ημέρες
Σύστημα πράσινου δώματος:   Zinco Εκτατικού τύπου
Εταιρεία κατασκευής :              ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή