Τρίτη 26 Απριλίου 2022

 Η ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ στο σχεδιασμό και στην κατασκευή έργων φυτεμένων δωμάτων

Οι δυσμενείς συνθήκες της πόλης και η κλιματική αλλαγή


     Σίγουρα έχετε ακούσει για τα κύρια πλεονεκτήματα των έργων φυτεμένων δωμάτων. Αυτά είναι που προσφέρουν χαμηλό ύψος κατασκευής, βελτιωμένη ανάπτυξη ριζών, καθαρότερο αέρα κ.λπ..

  Ωστόσο, έχετε καταλάβει πραγματικά τι σημαίνουν;                                                      

   Ποια είναι η «πλήρης λύση» ή πόσο στην πραγματικότητα το φως είναι «φως»;                                                                                                                       

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Για κάποιον που θέλει να έχει μια πράσινη στέγη και που μόλις αρχίζει να εξερευνά τον «κόσμο των πράσινων στεγών» υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές. Ωστόσο, η Εταιρεία ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ βρίσκεται πάνω από τον ανταγωνισμό. Τώρα, θα εξηγήσουμε γιατί.                      

 Πρώτον, υπάρχει το πλεονέκτημα μιας ολοκληρωμένης λύσηςκαι της μεγαλυτερης εμπειρείας στην χώρα. Αυτό σημαίνει ότι η Εταιρεία ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ παρέχει πλήρεις, εύκολες στην εγκατάσταση κατασκευές υποδομών και φύτευσης που παραδίδονται απευθείας στον πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι παρέχουμε την μελέτη ανάλογα με το χώρο, όλα τα υλικά διαστρωμάτωσης των υποδομών από τα οποία αποτελείται το φυτεμένο δώμα, έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό για την φύτευση μετά από την επιλογή των κατάλληλων φυτών όπως προβλέπεται στη μελέτη.  Με τον αναγκαίο ειδικό εξοπλισμό!    


       Δεύτερον, το πλεονέκτημα της γρήγορης και εύκολης εγκατάστασης από τα εξειδικευμένα συνεργεία υπό την επίβλεψη επιστημονικού προσωπικού.                                                    

Το Τρίτο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό ύψος κατασκευής (ανάλογα με τη μελέτη). Το ύψος των πράσινων στεγών μπορεί από προεπιλογή να είναι αρκετά χαμηλό. Ωστόσο, στο φυτεμένο δώμα χρησιμοποιούμε το εδαφικό υπόστρωμα που κατασκευάστηκε ειδικά για να αντικαταστήσει το φυσικό έδαφος και να μειώσει περαιτέρω το ύψος-πάχος άρα και το βάρος  της πράσινης στέγης.

Επιπλέον, υπάρχει το πλεονέκτημα της πράσινης στέγης εκτατικού τύπου . Επειδή χρησιμοποιούμε για φύτευση αρωματικά φυτά ή sedum και άλλα παχύφυτα , η πράσινη οροφή θα φαίνεται πράσινη σε ελάχιστο χρόνο. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται μόνο έως και οκτώ εβδομάδες για να ριζώσει σωστά η οροφή.                                                                    

Ένα από τα κύρια οφέλη είναι η ελαφρότητα των πράσινων στεγών μας. Κατά μέσο όρο, η διάστρωση των υλικών μας και  ο τύπος του εδαφικού υποστρώματος  είναι 50% φορές ελαφρύτερο από άλλα κανονικά χώματα, που συχνά λανθασμένα χρησιμοποιούνται  επομένως τα συστήματα που χρησιμοποιούμε ως  ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ μπορεί να εγκατασταθούν ακόμη και σε ελαφριές κατασκευές όπου τα παραδοσιακά συστήματα δεν είναι δυνατά.

Ακόμη και όταν είναι πλήρως κορεσμένο με νερό, η επιφάνεια του φυτεμένου δώματος δύναται να είναι πολύ ελαφριά δηλαδή λίγο πάνω από 100κιλά /τετραγωνικό μέτρο.

Το επόμενο όφελος είναι η βιώσιμη λύση των πράσινων στεγών μας. Τα υλικά  που χρησιμοποιούνται είναι κατασκευασμένα από διάφορα μείγματα καθαρών πετρωμάτων που είναι ευρέως διαθέσιμα στη φύση. Επιπλέον, η ελαφριά δομή του υποστρώματος προάγει την εκτεταμένη κατανομή των ριζών και την ανάπτυξη των φυτών και βελτιωμένη ανάπτυξης των ριζών.                                                                                                         .

                                                               

Μετά την εγκατάσταση του φυτεμένου δώματος, εάν ποτιστεί σωστά, οι ρίζες αναπτύσσονται γρήγορα και φτάνουν στο επιθυμητό επίπεδο όπου έχουν πρόσβαση στο νερό που χωρίς να είναι κορεσμένο το εδαφικό υπόστρωμα. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των πράσινων στεγών ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ είναι η υψηλή απορρόφηση και συγκράτηση νερού. Λόγω της υψηλής κατακράτησης νερού, η ζήτηση για πότισμα δεν είναι τόσο υψηλή όσο θα ήταν στο συμβατικό υπόστρωμα οροφής. Και φυσικά λιγότερο από ότι κατανάλωση γίνεται στον κήπο  Η υψηλή κατακράτηση νερού δίνει στις πράσινες στέγες ένα πλεονέκτημα στη μείωση της απορροής των ομβρίων υδάτων, η οποία μειώνει την επιβάρυνση στα αποχετευτικά συστήματα κατά 50-90% το καλοκαίρι, ανάλογα με το σχεδιασμό της πράσινης στέγης και το τοπικό κλίμα.

Στη φύση το νερό διηθείται μέσα από στρώματα του εδάφους. Και όπως στη φύση, το νερό περνά από φυσική διήθηση στις πράσινες στέγες. Αυτό εμποδίζει τους ρύπους και τις τοξίνες να φτάσουν σε ρέματα και υδάτινες οδούς. Επομένως, ο καθαρισμός του νερού της βροχής είναι ένα από τα κύρια οφέλη των πράσινων στεγών. Και δεν είναι μόνο το νερό της βροχής που καθαρίζεται από τις πράσινες στέγες. Το κάνει και ο αέρας! Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι 1 m2 μιας πράσινης στέγης μπορεί να απορροφήσει έως και 0,2 κιλά αιωρούμενων σωματιδίων από τον αέρα κάθε χρόνο.

 Τέλος, ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των φυτεμένων δωμάτων είναι ότι χρησιμοποιούμε ανθεκτικά φυτά στις επιφάνειες φύτευσης όπως, τα ελληνικά αρωματικά και βότανα, άνθη της ελληνικής φύσης που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και Sedum. Αυτό σημαίνει ότι τα σμηγματογόνα φυτά είναι αποτελεσματικά στην αποθήκευση νερού στα φύλλα τους και είναι εξαιρετικά κατάλληλα για ποικίλες καιρικές συνθήκες. Αυτά είναι τα κύρια πλεονεκτήματα των Πράσινων Στεγών  που σαν ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ με τόσα έτη εμπειρία επιτυχημένα . Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περισσότερα οφέλη από το να έχετε μια πράσινη στέγη πάνω από το κεφάλι σας. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι όλα αυτά τα οφέλη και πολλά άλλα συνδυάζονται σε μια στέγη, ποιότητας της εταιρείας ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου