Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Ένας παλιός χώρος στάθμευσης μετατρέπεται σε έργο μικτής χρήσης και δημόσιο πάρκο στο Μπουένος Άιρες.

Ένας παλιός χώρος στάθμευσης μετατρέπεται σε έργο μικτής χρήσης και δημόσιο πάρκο στο Μπουένος Άιρες.  

Η παλιά κατασκευή που ονομάζεται Playa Gigena, προς τιμήν του ομώνυμου ιππικού, που βρίσκεται ανάμεσα στον ιππόδρομο και το Rosedal de Palermo στο Μπουένος Άιρες, θα μετατραπεί τώρα σε κτίριο γραφείων και σε δημόσιο πάρκο με καφετέριες, εστιατόρια. , καταστήματα και στεγασμένο πάρκινγκ. Ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου η μερική κατεδάφιση του παλαιού πάρκινγκ.

 

«Έχουμε μια εγκαταλελειμμένη υποδομή από σκυρόδεμα που δεν μιλάει καθόλου με το περιβάλλον της ούτε είναι χρήσιμη για την πόλη και τους κατοίκους της», εξηγεί ο αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Álvaro García Resta, γραμματέας Αστικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της πόλης του Μπουένος Άιρες.



Ο Eran Chen, ιδρυτής της ODA του Αρχ. Γραφειου που σχεδία σε αυτό το μεικτό έργο  δηλώνει ότι «αυτό το έργο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με την κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας πραγματικά μοναδικής τυπολογίας που θα ωφελήσει την πόλη και τους πολίτες της για τις επόμενες δεκαετίες».



Αυτού του είδους οι συνεργασίες είναι το μέλλον. Είναι φιλόδοξο και απαιτεί γενναιότητα και τολμηρή ηγεσία σε όλα τα μέτωπα, αλλά όταν αυτό ολοκληρωθεί θα έχουμε ένα πάρκο που θα γίνει σύμβολο για την πόλη, και πιθανότατα το πιο cool κτίριο γραφείων στο νότιο ημισφαίριο. Εάν θέλετε να επαναφέρετε τους ανθρώπους στη δουλειά, τότε πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. -- Eran Chen, ιδρυτής της ODA.

Το έργο μικτής χρήσης που οραματίστηκε επιδιώκει να ανακυκλώσει το 80% του αρχικού σκελετού προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κτίριο σχεδόν 15.000 τετραγωνικών μέτρων. Με σκοπό να ενώσει τις δύο γειτονιές που προηγουμένως χωρίζονταν από την παλαιότερη κατασκευή, ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει περίπου 4.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιες ταράτσες και ανοιχτούς χώρους πρασίνου με πεζόδρομους και χώρο στάθμευσης για 250 αυτοκίνητα.




Μεταφραση: Στελλα Χατζακη 

ΠΗΓΗ:https://www.archdaily.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου