Οι πράσινες στέγες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία.Μπορούν να είναι ένα κοινός τόπος σε μέρη της Ευρώπης (κυρίως η Γερμανία), όπου η τεχνολογία έχει εδώ και δεκαετίες αναπτυχθεί , αλλά στις ΗΠΑ όπως και εδώ μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Με μόνο περίπου μια δεκαετία χρήση στις ΗΠΑ και με το χρονικό διάστημα που παίρνει τη σύστασή τους , υπάρχουν ακόμη πολλές δοκιμές και πιθανότητες για λάθος στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση τους. Ενώ έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη, τα μοντέλα τους δεν μπορούν να εισαχθούν άμεσα εδώ λόγω των κλιματικών και βιοτικές διαφορές.
Σημαντικά διαφορετικά από την παραδοσιακή μορφή του τοπίου στον τελευταίο όροφο οι κήποι, οι πράσινες στέγες που έχουν εγκατασταθεί δεν είναι απαραίτητα για την αισθητική αξία τους (αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να είναι), αλλά για να προσθέσετε μια ποικιλία των αρχιτεκτονικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών, όπως η μειωμένη απορροή ομβρίων και την παράταση της ζωής της στη μεμβράνη στέγης στο κτίριο. Στις πόλεις που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής, δεδομένου μειώνει σημαντικά την απορροή ομβρίων και λιγότερο συμβολή τους στην αστική επίδραση θερμικής νησίδας, σε σύγκριση με τα παραδοσιακή στέγη.
Στο The Green Roof Εγχειρίδιο: ειναι ένας οδηγός για το σχεδιασμό, εγκατάσταση και συντήρηση A Professional Giude to Design, Installation, and Maintenance οι συγγραφείς Ed Snodgrass και Linda McIntyre είναι κατά κύριο λόγο ασχολούνται με λεπτομέρειες του σχεδιασμού και της εγκατάστασης. Στόχος τους είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός προτύπου αναφοράς για την ανάπτυξη πράσινης στέγης στις ΗΠΑ. Μία από τις ανησυχίες τους, είναι ότι από ενθουσιασμό (ακόμη και καλοπροαίρετα), μπορεί να αποσπάσει τους ανθρώπους από τα τεχνολογικά ενδιαφέροντα και να οδηγήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι οι πράσινες στέγες είναι πανάκεια για τα δεινά του περιβάλλοντος, όταν υπάρχει πραγματικά μια σύντομη λίστα με τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει. Προσθέστε σε αυτό και τη σχετική απειρία των περισσότερων εμπλέκονται στην βιομηχανία στην Αμερική, και μπορεί να υπάρξει ένα πραγματικό πρόβλημα με αποτυχίες στέγων. Το ίδιο και στην Ελλάδα όπου κυριαρχει το"όλα τα σφάζω".....
Στο The Professional Design Guide to Green Roofs, με συγγραφείς Karla Dakin, Lisa Lee Benjamin, και Mindy Pantiel υπάρχει μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. Δηλαδή, όπως ο τίτλος πρότεινει, εξετάζςι τις πράσινες στέγες, ως προϊόν του σχεδιασμού. Η ανησυχία τους, σχεδόν σε άμεση αντίθεση με εκείνη του Snodgrass και McIntyre, είναι ότι οι πράσινες στέγες θα μπορούσαν να πάρουν μικρή καλη αξιολόγηση από τους πιθανούς κατασκευαστές και χρήστες, εφόσον είναι απολύτως λειτουργικές να γίνουν περισσότερο αισθητικά ευχάριστες. Προσπαθούν να εμπνεύσουν τους αναγνώστες τους να κάνουν πράσινες στέγες ένα στοιχείο υψηλής αισθητικής, που πάει πέρα από όχι μόνο τις τεχνολογικές τους ικανότητες, αλλά να ξοδεύουν και χρόνο στη διαδικασία σχεδιασμού .
Μπορεί να ακούγεται σαν τα δύο βιβλία και τα σύνολα των δημιουργών είναι σχεδόν σε άμεση αντίθεση με το ένα το άλλο, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι καλύτερο να συλλάβουν τα δύο κείμενα ως συμπληρωματικά που συνθέτουν ένα σύνολο. Τα σημεία έμφασης μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά καλύπτουν πολλά από τα ίδια πεδία.
Κατά συνέπεια, όσοι ενδιαφέρονται για πράσινες στέγες μπορούν να βρουν τα δύο από τα βιβλία χρήσιμα, αν και για διαφορετικούς λόγους. Αν είστε ένας νεοφώτιστος με πράσινες στέγες που ψάχνει για μια ειλικρινή, άποψη και οδηγός για την εγκατάσταση, το 1ο θα είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Αν έχετε ήδη κάποια εμπειρία με πράσινες στέγες, ή ενδιαφέρεσται περισσότερο για την αισθητική ή την οικολογική λειτουργία των πράσινων στεγών, ο Οδηγός Σχεδιασμού μπορεί να είναι το βιβλίο κατάλληλο για σας.
πηγη: http://www.examiner.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου