Στη συνάντηση της Asla με θέμα πράσινες στέγες για Υγιείς Πόλεις που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον ο Steven Pack δήλωσε ότι για το έτος 2010 η κατασκευή ταρατσόκηπων αυξήθηκε 30% παρά τα πολλά προβλήματα στην οικονομία που επικρατούν. Μεγάλο μέρος της αύξησης κατασκευής ταρατσόκηπων σημειώθηκε στις πόλεις, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, πόλεις οι οποίες προσφέρουν «δημόσια στήριξη» στη κατασκευή των πράσινων δωμάτων.
Επίσης πιστεύει ότι με τον ρυθμό που επεκτείνονται τα αστικά σύνορα (1% ανά έτος), η ανθρωπότητα είναι η καταστροφή της φύσης και των άγριων ζώων κι ότι ένα μέρος της καταστροφής αυτής μπορεί να αποκατασταθεί με την δημιουργία ταρατσόκηπων.
Σύμφωνα με την δήλωση του Steven Peck τα πράσινα έργα υποδομής – ταρατσόκηποι έχουν αρκετά οικονομικά οφέλη. Οι υπολογισμοί του που παρουσιάσθηκαν δείχνουν, δημιουργία νέων θέσεων εργασίες, μείωση θορύβου, αύξηση αξίας ακινήτου, μείωση εγκληματικότητας και αύξηση της αποτελεσματικότητας από 5 έως 25 % στα φωτοβολταικά συστήματα όταν συνδυάζονται με πράσινα δώματα.
Στην ίδια συνάντηση η αμερικάνικη εταιρεία General Services Administration παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας των Πανεπιστημίων Columbia και Τορόντο σχετικά με το κόστος και τα οφέλη των πράσινων στεγών σε κυβερνητικά κτίρια. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι πράσινες στέγες βοηθούν στην απορροή των ομβρίων, μπορούν να μειώσουν την οξύτητα της βροχής, να αυξήσουν την βιοποικιλότητα ιδιαίτερα, τα πουλιά, τις μέλισσες, πεταλούδες, σφήκες και τα σκαθάρια εάν περιλαμβάνουν ενδημικά φυτά. Επιπλέον μπορούν να μειώσουν την επίδραση της θερμικής νησίδας στα αστικά κέντρα. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των πράσινων στεγών είναι η ικανότητα τους να αυξήσουν την μακροζωία στον τελευταίο όροφο από 25 έως 60 έτη, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την μακροζωία μιας στέγης.
Περισσότερα εδώ.
Περισσότερα εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου