Στο κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι Αττικής το 1926 λειτούργησε για πρώτη φορά το Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο. Σήμερα με πρωτοβουλία του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α Δήμητρα το σχολείο επαναλειτουργεί καθώς παρέμεινε ανενεργό τα τελευταία χρόνια.
Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) όπως λέγεται σήμερα, αναμένεται να λειτουργήσουν τμήματα για τους τομείς της κηποτεχνίας, της μελισσοκομίας και της επιχειρηματικής γεωργίας. Η φοίτηση θα είναι διετής και θα περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε σύγχρονα εργαστήρια. Προϋπόθεση για την φοίτηση στο ΕΠΑΣ είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει αποφοιτήσει από την Α’ τάξη του Λυκείου.
Ήμουν κι εγώ εκεί!
Η φοίτηση μου στη σχολή τα έτη 2000 – 2001 μου δίνει την δυνατότητα να εκφράσω την άποψη μου για τη λειτουργία και την προσφορά της σχολής. Το τμήμα που φοίτησα ήταν το τμήμα κηποτεχνίας. Η πρακτική εκπαίδευση στο καταπράσινο περιβάλλον, στα θερμοκήπια και στους κήπους του σχολείου είναι κάτι που το θυμάμαι ακόμα και σήμερα μετά από σχεδόν έντεκα χρόνια. Τα θεωρητικά μαθήματα εντος των τάξεων σε οδηγούσαν στους κήπους για να αγγίξεις και να μυρίσεις αυτά που είχες διδαχθεί. Τα χέρια μας άγγιζαν το χώμα και τις σελίδες των βιβλίων. Οι εκπαιδευτές δίδασκαν με αγάπη σε ένα περιβάλλον που τα βιβλία ήταν η ίδια η φύση.
Τα δύο έτη πέρασαν και η σχολή μου προσέφερε γνώσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, επίσης μου χάρισε στα εφηβικά μου χρόνια τη φύση εντός της πρωτεύουσας.
Σε λιγότερο από ένα χρόνο η εκπαίδευση που είχα αποκομίσει ήταν η κινητήρια δύναμη για τον επαγγελματικό μου προορισμό, εδώ και εννέα χρόνια εργάζομαι σε μία εταιρεία που κυριαρχεί στον χώρο της κηποτεχνίας.
Στο άκουσμα της επανέναρξης της σχολής το λιγότερο που μπορούσα να κάνω είναι με περηφάνια να αναρτήσω το άρθρο αυτό και να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σχολή που μου προσέφερε απλόχερα γνώσεις και τη φύση ως σχολική τάξη στα εφηβικά μου χρόνια.
Καλή Σχολική Χρονιά!
soy προτεινω να ξαναπάς!!
ΑπάντησηΔιαγραφή